sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Etätehtävä nro 1.

Etätehtävänä oli pohtia työpaikan työturvallisuutta ja etsiä työpaikalta työturvallisuuspuutteita. Tarkempi selvitys tästä.

Oppilaitokset ovat aina haastavia paikkoja... Lähinnä johtuen siitä, että on paljon ihmisiä samassa paikassa. Kaikkeen ei aina voi varautua, sehän on ihan selvää.

 Kun näitä asioita pohdin hallissa, ensimmäisenä mieleen tuli se tavaran paljous, ja yleensä telineet ovat siellä täällä, yleensä tiellä... Ja siihen kun lisää sen, että siellä on monta ihmistä, niin vaaratilanteita on paljon, joko joku kolhii itsenä tai sitten asiakastyötä, kun joutuu pujotteleen osien välissä.
 Toisena asiana oppilaiden suojavarusteet, aina joltain puuttuu jokin suojavaruste. Ja roskikset olivat suht täysiä, täytyypi laittaa oppilaat tyhjenteleen niitä ahkerammin.
 Omaa suojavarusteiden käyttöä olen parantanut, hanskoja käytän nykyään kokoajan. Alkuun oli hankalaa niillä työskennellä ja tuntea pintoja, mutta senkin oppi sitten hetken päästä. Maskia pidän hiottaessa ja varsinkin kammiossa maalaustilanteissa. Ja jos se joskus unohtuu niin joku hyvin nopeasti siitä muistuttaa kyllä. Turvakengät ja haalarit on, suojalaseja voisin ehkä käyttää paremmin.
 Silmähuuhtelupulloja ei ennen ollut, mutta nyt niitä on saatu onneksi laitettua, parista kohtaa vielä puuttuu, mutta ne laitetaan heti, kun telineet saadaan pulloille. Päiväykset olivat kunnossa.
 Paljon olisi varmasti parannettavaa, (esim. telineiden sijoittelu paremmaksi, turhat tavarat nurkista pois, roskisten tyhjentelyä useammin...) mutta eiköhän ne pikkuhiljaa saada. Yksi asia kerrallaan :)

Tästä tehtävästä sain pari pientä ideaa, ja oppilailla oli etätehtäväpäivä sopivasti. Ilmoitin ideani Hannulle ja hänelle sopi, että teen sen etätehtävän oppilaille. Etätehtävänä oli pohtia näitä työturvallisuusasioita ja tehdä merkintää blogeihin.
 Kaikki oppilaat tekivät tehtävänsä hyvin ja oli kiva heidän ajatuksiaan työturvallisuudesta lueskella. Heidän blogit löytyvät Pintakillan sivuilta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti