sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Lähipäivillä taas

Vuoden ekat lähipäivät, näitä olikin odotettu pienen tauon jälkeen.

Aiheena oli pintäkäsittelymenetelmät ja laadunvalvonta.

Torstaina päästiin Marikan kanssa tositoimiin kun perustutkintolaiset jaettiin kahteen ryhmään, toiset Marikalle ja loput joutu mun käsittelyyn. Tutustuimme HVLP-ruiskuun ja sen rakenteeseen piirtämällä paperille ruiskun osat ja nimeämällä ne. Sen jälkeen vedettiin Marikan kanssa hienosti pieni teoriapätkä ruiskusta ja sen huollosta.
Tutkittiin De Vilbiksen ruiskuja.

Iltapäivästä päästiin hallin puolelle sitten perehtymään ihan käytännössä siihen ruiskuttamiseen. Ensin kuitenkin tutustuimme ruiskupesuriin, sen jälkeen vähän pohjustusta, eli hiottiin maalattavat kappaleet, jotka olivat työpöytinä/maalaustelineinä toimivia pöydänjalkoja.
Sitten pölynpoisto, renkaiden suojaus ja rasvanpesu ennen maalausta.
Ruiskupesurin toimintaan tutustumassa.

Pesun jälkeen osat hyvä tarkistaa käsin, ettei mihinkään ole jäänyt maalijäämiä.

Hiontaa

Hiontaa

Renkaiden suojausta


Maalina meillä oli Temalac FD 50, se on puolikiiltävä alkydimaali teräspinnoille. Katselimme maalivarastosta maaleja ja koska emme halunneet valkoisia, eikä viininpunaista maalia ollut tarpeeksi molempiin pöytiin, teimme niistä nätin pinkin :D ....miksi kaikki on aina pinkkiä.... :D

Pinkkiä
Ja sitten vain ruiskut kouraan ja menoksi. Näytin PT porukalle ensin hieman ruiskun säätöjä käytännössä, vaikka kävimme teoriassa ne jo aiemmin läpi.

Ruiskutusta

Oppilaat pohtivat mistä maalaus kannattaa aloittaa jos kappaleen haluaa maalata kokonaan,.. 

Ihanaa pinkkiä!


Päivän päätteksi keskutelimme vielä vähän miten se päivä menikään ja mitä jäi mieleen. Eikun huomisiin ja korkkareiden kimppuun! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti