maanantai 22. huhtikuuta 2013

Pohdiskelua huhtikuun lähipäivien pohjalta...

Toivonen antoi torstain päätteeksi pienen mietinnän mietintämyssyyn hautumaan ja nyt sitä tässä muutaman päivän pohdittuani alkoi ajatusta syntymään.
 Kävimme siis torstaina päivän tapahtumat Toivosen kanssan läpi ja miksi teimme niinkuin teimme. Puhuttiin siis testivedoista, harjoituskappaleista tms. Miksi niitä tehdään? Ja siihen tässä vähän pohdintaa.

Kuva ei liity päivän tekemisiin, mutta aiheeseen kylläkin.
Eräisiin moottoripyörän osiin jouduin hieman tekemään värimalleja , jotta sain niistä alkuperäisen väriset. 


Koevedot/Harjoituskappaleet

Jos ja kun eteen tuodaan ties mitä purkkeja ja purnukoita, niin on hyvä selvittää, mitä ne mönjät oikeasti ovat. Harjoituskappaleet on hyviä testikohteita.
 Esim. Sinulle vieraan valmistajan tuotteet tuodaan naaman eteen ja käsketään niillä korjata muovipuskuri ja maalata se. Eikä sinulla ole juuri sillä hetkellä hankkia tutumpia tuotteita...
No mistä lähdet liikkeelle?
 - tutustut käyttöteknisiin tiedotteisiin ja kysele myyjiltä ja henkilöiltä jotka ovat käyttäneet tuotteita
 - tee kokeiluja harjoituskappaleisiin (parempi kuluttaa vähän aikaa ja rahaa kokeiluihin jotta saa työstä mahdollisimman hyvän kerrasta, koska se maksaa aina enemmän jos joudut tekemään koko työn uudestaan)
 - Ja eikun töihin! ( ei myöskään jännitä niin paljon, kun on jo tuotteetkin vähän tutumpia)

P.S. Harjoituskappaleita tehdessä on hyvä laittaa vähän johonkin vihkoon ylös mitä tehnyt ja miten tehnyt, niin voi sieltä sitten tarkistaa asiakkaan työtä tehdessä, että kuinkas se nyt sitten menikään.

Sama pätee kaikkeen, maaleihin, lakkoihin, hiomatuotteisiin..... Ei voi tietää kuin kokeilemalla, mikä on itselle sopivin. :)
 Eli ennakkoluulot pois ja töihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti